BNLWN_Logo BNLWN_Logo BNLWN_Logo

Over het Benelux Weer Netwerk

Het Benelux Weer Netwerk werd opgericht in juli van 2010 door Peter Groeneveld van Meteo Leudal Limburg gelegen in Midden-Limburg, Nederland. Het lidmaatschap staat open voor hen die een persoonlijk weerstation behartigen in één van de Benelux landen (BelgiŽ, Nederland, Luxemburg). Tevens zijn de websites van de leden ook te zien via de linken op onze home pagina.

Het weer netwerk is een idee van Chris Arndt van www.sloweather.com, hij is de stichter van het Southwestern Weather Network.

De leden van deze site leveren hun weergegevens aan welke dan getoond gaat worden op de kaart van onze homepagina, hierdoor is de mogelijkheid van een duidelijke en live momentopname van het weer in de Benelux-landen (België, Nederland, Luxemburg) ontstaan. Het is een geweldige plaats om te bezoeken b.v. wanneer er een storm wordt voorspeld voor de Benelux-landen (België, Nederland, Luxemburg). Ook als u van plan bent om te gaan reizen in het gebied dan kunt u deze site raadplegen voor de actuele weerdata.

Als u een weerwebsite en een persoonlijk weerstation behartigd, die draait met Weather Display, VWS, WeatherLink, WUHU of Cumulus software, in de Benelux landen (Belgium, Netherlands, Luxembourg), en deze meteorologische gegevens ook publiseert op uw persoonlijke website, dan nodigen wij u uit voor ons netwerk. Het lidmaatschap is geheel gratis, neem Contact met ons op om aan de slag te gaan. Wij bieden u een lid MesoMap aan voor uw site. De stijl van de kaart met de roterende gegevens zoals die wordt weergegeven, is het resultaat van de samenwerking tussen SWN leden toen zij hun netwerk bouwden. Ken True van Saratoga-Weather.org heeft zijn bijdrage geleverd voor de backend programmering waardoor het allemaal werkt zoals het zou moeten.

Aangesloten Weer Netwerken: